התחברות לחשבון אישי

להגשת מועמדות עליך להתחבר לאתר

פעם ראשונה? הרשם עכשיו

מאמרים

תינוק נולד - אושר גדול!

תינוק נולד אושר גדול

לידה של תינוק היא אושר גדול. איך שומרים על התא המשפחתי, על הפרטיות? איך מטפלים בתינוק בשלבים הראשוניים ומה היכולות של התינוק החדש? הפרטים בפנים.

כניסה של תינוק למשפחה היא תהליך מיוחד במינו. הוא מתחיל בלידה וממשיך בחיבוקים של המשפחה והחברים. לאחר מכן עלינו להבין כיצד לצרף את התינוק לחיינו המשפחתיים וכמובן לטפל בתינוק בצורה הטובה ביותר.

הלידה היא חוויה מיוחדת במינה

זמן הלידה הגיע, חשוב ללכת בהרגשה טובה, להאמין בעצמך. המסורת אומרת שהקב"ה שולח מלאך אשר שומר ומלווה כל יולדת ויילוד.
לידת תינוק זוהי חוויה מיוחדת במינה! ברוך השם הלידה עברה בשלום ואת מחזיקה בזרועותייך את פרי בטנך, את האוצר המושלם המתוק והיקר שלך.
לטיפים ומאמרים מיוחדים בשבילך ובשביל התינוק שלך היכנסי לפורטל הריון ולידה של יולדת.
אושר גדול מציף אותך, ובין לבין ישנה גם קצת תחושה של חשש ובלבול. אלה הן רגשות טבעיות והן תחלופנה מהר מאוד. כל אישה מהרגע שהיא הופכת להיות אם מתברכת באופן טבעי באינטואיציה אימהית.

לידה ראשונה ושמירה על פרטיות

לאחר הלידה, במיוחד בהתחלה, לבטח תהיו מוקפים בבני משפחה וחברים אוהבים ומחבקים. זוהי תחושה נעימה ומרגשת של השתתפות בשמחתכם. בנוסף, כולם רוצים לעזור ולתת עצות לטיפול בתינוק, כל אחד מביא עצות מניסיון אישי שלו, לכל אחד זווית ראיה והשקפה שונה.
יותר מדי אנשים מעורבים ולכן הכל יכול להיות מאוד מבלבל. השתדלו לשמור על פרטיותכם במיוחד בהתחלה. אתם זקוקים לאינטימיות משפחתית על מנת לעכל ולהתרגל למצב החדש. רק אתם יודעים וחשים מה טוב לכם ולתינוק שלכם. היו קשובים לצרכים הבסיסיים שלכם על מנת שתהיה לכם היכולת להיות קשובים לצרכיו של התינוק שלכם.
זכרו שהתינוק הגיע מתוך חממה ועליכם לעזור לו להסתגל לעולם החדש. חשוב שתשקלו עדיפויות, להוריד הילוך, להנמיך את הקצב ממטלות שסובלות דיחוי כרגע. הקדישו את הזמן לעצמכם ולתינוק. חשוב שבזמנים שהתינוק ישן תלכו גם אתם לישון, לנוח, או לעשות משהו לנפש, על מנת לאגור כוחות והרגשה טובה שיסייעו לעבור את התקופה הראשונית ברוגע ובשלווה.
התינוק זקוק לתחושה שהגיע למקום בטוח ורגוע. הוא אינו זקוק ליותר מדי. הוא צריך לחוש רצוי, אהוב, שדואגים לצרכיו הבסיסיים. בשורה התחתונה הטיפול בתינוק בהתחלה צריך לקבל חום ואהבה, מגע, תזונה, שקט ורוגע, שינה, אמבטיה, והחלפת חיתול בעת הצורך.

מידע על הטיפול הראשוני בתינוק

במהלך השבוע הראשון לאחר הלידה ירד התינוק בערך 10% ממשקל הלידה. הוא יוסיף זאת בהמשך וישוב למשקל הלידה תוך שבועיים מיום הלידה. חשוב להחזיק את התינוק על הידיים בזמן שהוא ער ככל שאפשר. תנוחת הערסול היא התנוחה המומלצת - היא יוצרת את התחושה הכי קרובה לתחושה שהייתה לתינוק ברחם.
חשוב שהתינוק יהיה כמה שיותר קרוב לאימו, הוא זקוק לחוש את חום גופה, להריח את הריח שלה, להרגיש את פעימות ליבה. בעת השכבת התינוק לשינה התנוחה המומלצת היא על הגב כאשר פניו נוטות הצידה. מדי פעם צריך לסובב את ראשו לכיוון השני (פעם לימין, ופעם לשמאל). משטח השינה צריך להיות מזרן קשיח כשעליו סדין מתוח נקי מחפצים, צעצועים או כלי מיטה בכלל. מומלץ לתת מוצץ כבר בהתחלה מפני שמוצץ גם עוזר לרוגע וגם מומלץ על ידי משרד הבריאות העולמי והישראלי כמפחית סיכון למוות בעריסה. כאשר התינוק ער והוא אינו על הידיים מומלץ להשכיבו על הבטן תוך השגחה.

מידע על יכולות התינוק

תינוק שרק נולד ניחן ברפלקסים אשר עוזרים לו בהתחלה לשרוד. החושים שלו (ראיה, שמיעה, טעם, ריח, מימוש) ויכולת התנועה שלו, מוכנים לקלוט וללמוד. בעזרתם הוא ילמד ויבין את הסביבה. כל התינוקות מאופיינים ברצף גדילה והתפתחות טבעית. כל תינוק בריא ידע בשלב מסוים לשבת, לזחול, ללכת. כל אחד בקצב שלו יגיע להבשלה בכל תחום.
למרות שתינוקות דומים ישנם בניהם הבדלים מסוימים, כגון גנטיקה והשפעת הסביבה בה הם גדלים. כל תינוק מסוגל ללמוד, איכות הלמידה תושפע מהסביבה בה הוא גדל ומסוגי הגירויים שיפעילו את חושיו. חשוב להעניק לתינוק את הצרכים הפיזיים והרגשיים להן הוא זקוק.
לדוגמה: תינוק הגדל בסביבה המעניקה רק טיפול פיזי, ללא חום, עידוד ותמיכה רגשית יתעכב בהתפתחות ולא ימצה את היכולות הטמונות בו (גם אם הפוטנציאל הגנטי שלו גבוה).
לעומת תינוק הגדל בסביבה שתעניק לו בנוסף לצרכים פיזיים, חום, אהבה, תמיכה רגשית, עידוד. כך יתאפשר לו להתפתח מהר יותר, טוב יותר, ואף להגיע להישגים ברמה גבוהה ולמצות את מלוא הפוטנציאל הגנטי שלו.

התינוק הוא חלק ממשפחה

כבר מההתחלה למדי את תינוקך שהוא חלק ממשפחה, משפחה שיש בה זכויות וחובות. אין צורך לרכז את כל תשומת הלב אך ורק סביב התינוק. כמובן לתת אהבה ותשומת לב, אך כמו כל דבר לחפש את האיזון. החיים במשפחה צריכים להמשיך ולא להיעצר אך ורק סביב התינוק החדש והחמוד. החיים המשפחתיים והזוגיות צריכים להמשיך לזרום באופן טבעי, זה מה שיתרום לתינוק לגדול בריא, נפשית וגופנית.
כותבת המאמר היא שרה מלכה, יועצת התפתחותית וחינוכית לגיל הרך, בעלת 30 שנים של ניסיון בעבודה עם הגיל הרך, ומנהלת קבוצת הפייסבוק ניצנים בחינוך.

שלח לחבר

מלאו את הפרטים הבאים: